Maeva Tholance bude na ENERGO SUMMITu prezentovat přechod na zelené budovy ve Francii

Maeva Tholance představí, jakým způsobem se Francii daří zvládat přechod na zelené budovy. Vysvětlí, jak se budovy zdokonalily od prostého zajištění souladu s aktuální energetickou legislativou po aplikaci pozitivních energetických opatření s cílem omezení růstu produkce skleníkových plynů. Prezentace se bude zaměřovat na strategii, na které Francie pracuje od roku 2009 za účelem implementace budoucí regulace v oblasti energetiky a ochrany životního prostředí. Budou použity četné příklady budov s téměř nulovou spotřebou energie (tzv. nZEB buildings) pro demonstraci budoucích inovačních možností.

 

Paní Maeva Tholance je environmentální inženýrkou, absolventkou Národního polytechnického institutu ve francouzském Grenoblu, a též dosáhla magisterského titulu v oblasti environmentálního managementu na Stuart School of Business v Chicagu v USA. Po získání praxe v oboru elektrochemie, v oblasti environmentálních předpisů a obnovitelných zdrojů prostřednictvím různých funkcí projektového řízení u All-Cell Technologies v Chicagu a v oboru inženýrství palivových článků v Arkemě ve Filadelfii pracovala jako environmentální inženýrka u Fayatu, což je přední francouzský poskytovatel stavebních řešení.

 

Paní Tholance nastoupila do Francouzské environmentální agentury ADEME v roce 2011 jako projektová manažerka ve stavební divizi. Řídí národní program zaměřený na podporu environmentální výstavby a financování inovačních projektů budov.